Pompoen-kaasschotel
Ingredienten
1 kg aardappelen,
1 pompoen,
125 ml zure room,
1 rode paprika,
150 g blauwe kaas,
peper en zout
Pompoen-kaasschotel
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Snijd de pompoen in stukken. Verwijder de schil, de pitten en de draden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kook de pompoen de laatste 10 minuten mee met de aardappelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200C°.
Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Giet de aardappelen en pompoen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en een beetje kookvocht grof. Schep de paprika er door. Maak op smaak met peper en zout.
Schep alles in een ovenschaal en verdeel de blauwe kaas erover. Bak ± 20 minuten in de oven.
~ Voor de vleeseters kan je er een stukje kip bijgeven. ~
SillyCooking
19 August 2014