Pizza met mozzarella en broccoli
Ingredienten
600 g broccoliroosjes,
1 pak mix voor pizzabodem,
2 bollen mozzarella,
8 zongedroogde tomaten in olie,
4 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel italiaanse kruiden,
peper en zout
Pizza met mozzarella en broccoli
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Broccoliroosjes in de lengte halveren. Kook ze met wat zout in ± 2 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en dep met keukenpapier verder droog. Pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot en dunne lap. Leg de lap op een ingevette bakplaat en bestrijk hem dun met wat olijfolie. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de deeglap. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en leg ze met de broccoli tussen de mozzarella. Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak erover strooien. Sprenkel er nog wat olie over. Bak in het midden van de oven ± 15 minuten knapperig bruin en gaar.
~ In plaats van 1 hele grote pizza kan je ook 4 kleinere pizza's maken. De bereiding blijft verder hetzelfde.
Lekker met een frisse salade. ~
SillyCooking
18 January 2013