Pasteitjes van paddestoelen
Ingredienten
200 g gemengde paddestoelen,
2 teentjes knoflook,
1 ui,
6 velletjes bladerdeeg,
1 eetlepel bloem,
2 eetlepels groente boullon,
30 g bieslook,
30 g basilicum,
25 g pistachenoten,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Pasteitjes van paddestoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Hak ondertussen de paddestoelen fijn in een keukenmachine en voeg ze toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak het geheel ± 5 minuten. Bestrooi het met de bloem en roer goed door. Voeg de bouillon toe en roer tot de saus wat indikt en gaat borrelen. Laat de saus goed afkoelen en voeg dan de fijngeknipte kruiden en peper en zout naar smaak toe. Hak de noten fijn. Bestrijk een vel bladerdeeg met 1 zesde deel van de afgekoelde saus en bestrooi met 1 zesde deel van de noten. Vouw de uiteinden van het vel naar elkaar toe en vouw dan nog een keer dubbel, zodat het eruit ziet als een stevig boomstammetje. Druk goed aan. Doe hetzelfde met de rest van de bladerdeeglapjes. Snijd alle boomstammetjes in 6 stukken en leg ze op een ingevette bakplaat. Leg het geheel 5 minuten in de vriezer. Bak ze vervolgens in 12-15 minuten goudbruin in de oven.
~ Ook koud zijn deze pasteitjes heel lekker! ~
SillyCooking
8 January 2013