Pasta met pompoen
Ingredienten
300 g pasta,
600 g pompoen,
1 ui,
1 blik tomatenblokjes,
1 dunne prei,
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,
125 ml kookroom,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Pasta met pompoen
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de pompoen toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de prei, de kruiden en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ± 15 minuten zachtjes stoven. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg de room toe aan de saus en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en schep door de saus.
~ Voor de vleeseters geef je er gehakt bij. ~
SillyCooking
29 October 2014