Pasta bolognese
Ingredienten
400 g pasta,
2 teentjes knoflook,
2 uien,
2 stengels bleekselderij,
2 wortels,
2 blikken gepelde tomaten,
300 ml rode wijn,
2 laurierblaadjes,
3 eetlepels olijfolie,
chilipoeder,
peper en zout
Pasta bolognese
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij in reepjes. Snijd de wortel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 10 minuten zonder te kleuren. Voeg dan de blikken tomaat, de laurierblaadjes en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat een half uurtje zachtjes stoven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Maak de saus eventueel wat pittiger met het chilipoeder.
~ Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Voor de vleeseters geef je er natuurlijk gehakt bij. ~
SillyCooking
23 February 2015