Lasagne met pompoen en geitenkaas
Ingredienten
600 g pompoen,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 blik tomatenblokjes,
1 pak lasagnebladen,
200 g zachte geitenkaas,
20 g pijnboompitten,
500 ml melk,
1 zakje mix voor bechamelsaus,
1 eetlepel tomatenpuree,
1 laurierblaadje,
1 eetlepel verse tijm,
1 eetlepel oregano,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout

Lasagne met pompoen en geitenkaas
Bereiding
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en fruit de ui, de knoflook en de kruiden 5 minuten. Voeg de pompoen en de tomatenpuree toe en bak nog even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierbaadje. Maak de bechamelsaus zoals op de verpakking staat. Verkruimel de geitenkaas. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Schep wat van de pompoen-tomatensaus in de ovenschaal en leg daar een laagje lasagnebladen op, dan weer wat saus en wat geitenkaas, lasagnebladen en zo verder. Eindig met een laag lasagnebladen en bedek met de bechamelsaus. Strooi de rest van de geitenkaas en de pijnboompitten erover. Bak in ± 30 minuten gaar en bruin.
~ Voor de vleeseters kan je er apart wat gehakt bijgeven. ~
SillyCooking
5 October 2014