Kroatische rijst
Ingredienten
200 gr. rijst,
2 grote uien,
2 knoflookteentjes,
1 rode paprika,
1 gele paprika,
3 tomaten,
4 eetlepels doperwten,
3 eetlepels olie,
250 cl groentebouillon,
zout en peper,
paprikapoeder,
tomatenketchup
Kroatische rijst
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Pel en snipper de uien en de knoflook. Ontpit de paprika's en snijd ze in stukjes. Snijd de tomaten in 8 stukken. Fruit de ui, de knoflook en de paprika. Als de paprika's een beetje zacht zijn, de tomaten, de erwten, gare rijst en de bouillon toevoegen en alles in ± 30 minuten laten garen onder af en toe doorroeren. Op smaak brengen met peper en zout, paprikapoeder en evt. ketchup.
~ Lekker met een groene salade. Voor de vleeseters kan je hier cevapceci bij geven. ~
SillyCooking
13 May 2013