Knolselderijsoep met linzen
Ingredienten
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 knolselderij,
2 groentebouillontabletten,
1 blik linzen,
verse koriander,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Knolselderijsoep met linzen
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Laat de linzen uitlekken. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en de knolselderij toe en bak 3 minuten mee. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes en 1┬Żl water toe en breng aan de kook. Laat in 15-20 minuten gaarkoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de linzen erdoor en laat nog 2-3 minuten mee warmen. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er wat fijngehakte koriander over.
~ Lekker met volkoren stokbrood.
Voor de vleeseters kan je er gebakken spekblokjes over strooien. ~
SillyCooking
16 April 2013