Kikkererwtensoep
Ingredienten
2 uien,
3 paprika's (rood, groen, geel),
2 blikken kikkererwten (a 400 gr),
1 pak gezeefde tomaten (500 ml),
1 groentebouillontablet,
1 theelepel komijn (djintan),
1 eetlepel olijfolie,
peper en zout
Kikkererwtensoep
Bereiding
Pel de uien en snijd in halve ringen. Ontpit de paprika's en snijd ze in stukjes. Laat de kikererwten uitlekken. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, paprika en komijn al roerend ± 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten, de kikkererwten, het bouillontablet en 600 ml water toe. Roer goed door en laat 6 minuten goed doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
~ Lekker met een stokbroodje.
Voor de vleeseters kan je er plakjes gebakken chorizoworst doorroeren. ~
SillyCooking
25 March 2013