Kikkererwten met spinazie
Ingredienten
2 blikken kikkererwten,
500g spinazie,
250 g snoeptomaatjes,
2 grote uien,
2 teentjes knoflook,
60 g gepelde pistachenoten,
2 theelepels komijn (djinten),
basilicum,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Kikkererwten met spinazie
Bereiding
Pel de uien en snipper grof. Pel en snipper de knoflook. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook. Bak de komijn even mee. Schep de uitgelekte kikkererwten er door en bak zachtjes mee. Spinazie toevoegen en al omscheppend iets laten slinken. Schep de tomaatjes er door en breng op smaak met peper en zout. Strooi de pistachenoten en de fijngeknipte basilicum erdoor.
~ Voor de vleeseters kan je hier een kipfiletje bij geven. ~
SillyCooking
12 November 2013