Kaasfondue met komijnekaas
Ingredienten
600 gr belegen komijnekaas,
300 ml droge witte wijn,
1 teentje knoflook,
1 eetlepel maizena,
3 eetlepels jonge jenever,
een paar sprietjes verse bieslook,
peper
Kaasfondue met komijnekaas
Bereiding
Rasp de kaas grof of snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook.
Verwarm in een fonduepan de wijn op een matig vuurtje tot net onder het kookpunt. Roer met een houten lepel de kaas in gedeelten door de wijn. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Doe de knoflook erdoor. Maak van de maizena met een klein beetje water een glad papje en roer dit door het kaasmengsel. Laat dit 2-3 minuten zachtjes pruttelen tot de fondue mooi glad en gebonden is. Jenever en fijngeknipte bieslook erdoor mengen. Breng op smaak met peper.
~ Lekker met bruin stokbrood, kleine tomaatjes, champignons, plakjes winterwortel of beetgare broccoliroosjes. ~
SillyCooking
26 February 2013