Groente kurma
Ingredienten
1 kleine ui,
4 teentjes knoflook,
2 aardappelen,
4 wortels,
1 groene peper,
150 g diepvries erwten,
½ rode paprika,
½ groene paprika,
1½ eetlepel kerrie,
1 theelepel gember,
3 eetlepels gemalen cashewnoten,
100 g gezeefde tomatensaus,
225 ml room,
1 bosje koriander,
2 eetlepels olie,

zout
Groente  kurma
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukjes. Ontpit de groene peper en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika's in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut mee. Aardappelen, wortelen, groene peper , cashewnoten en tomatensaus toevoegen en op smaak brengen met zout en kerriepoeder. In 10 minuten al roerend de aardappelen gaar laten worden. Erwten, paprika en room toevoegen en nog eens 10 minuten in een gesloten pan laten sudderen. Garneren met de fijngeknipte koriander.
~ Als je er iets extra's bij wil geef er dan thai- of basmatirijst bij.
Voor de vleeseters kan je er een kipfiletje bijgeven. ~
SillyCooking
19 January 2015