Griekse pastei
Ingredienten
1 aubergine,
1 courgette,
1 rode paprika,
2 tenen knoflook,
3 vastkokende aardappelen,
200 gr. feta,
2 eieren,
6 plakjes bladerdeeg,
8 eetlepels olijfolie,
2 theelepels gedroogde oregano,
2 eetlepels sesamzaad,
zout en peper
Griekse pastei
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergine toe en bak 10 minuten. Voeg dan de courgette, de paprika en de oregano toe en bak nog eens 5 minuten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bekleed ondertussen een springvorm met 4 deeglapjes. Schep de helft van de aardappelen op het deeg. Schep de groente en de verkruimelde feta erop. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes erover. Schenk het losgeklopte ei erover. Dek de pastei af met de rest van het bladerdeeg. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de pastei in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
~ Deze pastei is koud ook heel lekker!
Voor de vleeseters kan er rul gebakken gehakt bij gegeven worden. ~
SillyCooking
18 March 2013