Gebakken noedels met spinazie
Ingredienten
300 gr. (eier)mie,
5 eetlepels zonnebloemolie,
1 rode peper,
2 teentjes knoflook,
1 kleine ui,
2 eetlepels ketjap manis,
300 gr. verse spinazie,
100 gr. taugé
mespunt gemberpoeder (djahé)
Gebakken noedels met spinazie
Bereiding
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet deze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd fijn. Was de spinazie en maak de blaadjes wat kleiner. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de peper, knoflook, ui en gember. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten. Schep de mie, de spinazie en de taugé erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
~ In plaats van taugé kan je er ook reepjes komkommer door doen. Voor de vleeseters kunnen er hamreepjes bij gegeven worden, of stukjes kip. ~
SillyCooking
18 March 2013