Gebakken gele rijst met kaas
Ingredienten
300 g rijst,
1 ui,
1/2 liter groentebouillon,
1 theelepel koenjit(kurkuma),
100 g geraspte belegen kaas,
peterselie,
2 eetlepels olie,
peper en zout
Gebakken gele rijst met kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en fruit de ui 3 minuten. Roer de rijst er door en 1 minuut meebakken tot de rijst glanst. Voeg de bouillon en de koenjit toe. Breng aan de kook. Roer af en toe en kook volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel afgieten. Schep de rijst in een ovenschotel. Verdeel de kaas en de fijngeknipte peterselie er over. Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.
~ Lekker met sla. Voor de vleeseters geef je er een stukje kip bij. ~
SillyCooking
12 November 2013