Franse sperzieboontjes
Ingredienten
750 g sperzieboontjes,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 eetlepel bloem,
250 ml melk,
gedroogde tijm,
peterselie,
vloeibaar bakproduct,
peper en zout
Franse sperzieboontjes
Bereiding
Haal de sperzieboontjes af en breek ze doormidden. Kook ze in water met wat zout in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit het bakproduct en fruit de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe en blijf 1 minuut roeren. Roer er dan scheut voor scheut de melk door. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Schep de boontjes door de saus en warm goed door. Bestrooi met de fijngeknipte peterselie.
~ Lekker met gebakken aardappeltjes of pommes duchesse.
Voor de vleeseters doe je er gebakken spekblokjes door. ~
SillyCooking
12 November 2013