Chinese tomatensoep
Ingredienten
½ l water,
1 l gezeefde tomaten,
2 groentebouillonblokjes,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
6 eetlepels suiker,
4 eetlepels ketjap manis,
1 theelepel sambal,
1 theelepel djahe (gemberpoeder),
1 theelepel sereh (citroengras),
beetje margarine
Chinese tomatensoep
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de margarine en fruit de ui en de knoflook. Voeg het water, de bouillonblokjes en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Voeg de suiker, ketjap, sambal, djahe en sereh toe en laat ± 20 minuten pruttelen.
Als de soep te dun is kan je er wat maizena aan toevoegen.
~ Om het helemaal af te maken voeg je er op het laatst nog wat eiernoedels of mihoen aan toe. Reepjes omelet zijn er ook lekker in. Heb je geen gezeefde tomaten, dan kan je ook verse tomaten nemen. Pureer de soep dan op het laatst. ~
SillyCooking
17 August 2014