Champignon-aardappelsoep
Ingredienten
1 ui,
500 gr champignons,
250 gr aardappelen,
3 tomaten,
2 eetlepels fijngehakte peterselie,
200 ml groentebouiilon,
100 ml zure room,
3 eetepels olijfolie,
zout en peper,
evt maizena om te binden
Champignon-aardappelsoep
Bereiding
Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Fruit de ui in een grote pan ± 3 minuten. Voeg de champignons toe en fruit 3 minuten mee. Voeg de aardappelen toe en bak het geheel onder regelmatig omscheppen nog 5 minuten. Voeg de tomaten, de peterselie en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 15 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een redelijk gladde soep. Als de soep te dun is, met wat maizena binden. Breng op smaak met peper en zout. Vlak voor het opdienen de zure room erdoor roeren.
~ Prima als voorgerecht, maar ook heel lekker met een stukje stokbrood of turks brood als lunchgerecht. ~
SillyCooking
18 March 2013