Broccolitaart met feta
Ingredienten
1 grote ui,
1 rode paprika,
1 teen knoflook,
400 gr. broccoli in roosjes,
5 plakjes bladerdeeg,
2 eetlepels olijfolie,
2 theelepels tijm,
peper en zout,
150 gr. feta,
4 eieren,
125 ml. slagroom
Broccolitaart met feta
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, de knoflook en de paprika zachtjes gaar. Voeg de tijm, de broccoli en een scheutje water toe en smoor de broccoli afgedekt in ± 4 minuten beetgaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de feta in blokjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ± 26 cm.)in. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van zo'n 28 cm. doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg, druk het aan de rand goed aan. Verdeel het broccolimengsel met de feta over de bodem. Klop in een kom de eieren los met de room. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk het mengsel over de broccoli. Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
~ ~
SillyCooking
18 March 2013