Bloemkoolstamppot met walnoten-kaassaus
Ingredienten
800 g aardappelen,
1 bloemkool,
100 ml melk,
1 rode ui,
125 g rozijnen,
65 g walnoten,
75 g geraspte oude kaas,
250 ml kookroom,
1 theelepel nootmuskaat,
beetje verse bieslook,
peper en zout
Bloemkoolstamppot met walnoten-kaassaus
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Hak de walnoten grof en rooster ze ± 4 minuten in een droge koekenpan. Kook de bloemkoolroosjes ± 8 minuten met de aardappelen mee. Meng ondertussen de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan en breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur ± 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door. Roer de walnoten door de saus. Giet de aardappelen en bloemkool af en laat even uitstomen. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen en de bloemkool, roer er de melk en de rozijnen door en breng op smaak met peper en zout. Schep de saus over de bloemkoolstamppot en garneer met de uiringen en wat fijngeknipte bieslook.
~ In plaats van zelf saus maken , kan je ook een zakje kaassaus gebruiken. Doe er wel wat geraspte kaas door.
Voor de vleeseters lekker met een saucijsje. ~
SillyCooking
15 January 2014