Bloemkoolsoep met koriander
Ingredienten
1/2 bloemkool,
3 stengels bleekselderij,
1 ui,
1 l groentebouillon,
2 eetlepels olie,
handvol koriander,
peper en zout
Bloemkoolsoep met koriander
Bereiding
Pel en snipper de ui. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de stonk in stukjes. Snijd de bleekselderij in ringetjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de bloemkool en bleekselderij toe en bak zachtjes mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de koriander fijn en roer door de soep. Maak op smaak met peper en zout.
~ Lekker als lunch met een bruin broodje, maar ook prima als voorgerecht. ~
SillyCooking
14 October 2014