Bloemkoolcurry
Ingredienten
1 bloemkool,
1 rode paprika,
2 grote aardappelen,
2 eetlepels olie,
2 eetlepels milde currypasta,
100 ml kokosmelk,
100 ml yoghurt,
verse koriander,
6 hardgekookte eieren,
peper en zout
Bloemkoolcurry
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de aardappel 4 minuten. Roer de currypasta er door en bak 1 minuut mee. Schep de bloemkool en de paprika erdoor. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 15 minuten sudderen. . Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Als de curry klaar is, het yoghurtmengsel er door roeren. Bestrooi tenslotte met de fijngeknipte koriander. Serveer met de in stukjes gesneden eieren.
~ Lekker met basmati rijst.
Voor de vleeseters kan je er een stukje kip bijgeven. ~
SillyCooking
7 November 2013