Bleekselderij-courgette schotel
Ingredienten
1 grote courgette,
4 stengels bleekselderij,
1 groene paprika,
1 teentje knoflook,
1 ui,
2 eetlepels olijfolie,
tijm,
peper en zout
Bleekselderij-courgette schotel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in halve maantjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Verhit de olie en bak hierin de courgettes ± 5 minuten. Doe ze dan over in een ovenschaal. Bak in dezelfde olie de ui, de knoflook, de bleekselderij en de paprika. Voeg alles beetje bij beetje toe. Al roerend ± 5 minuten bakken. Voeg de groenten toe aan de courgette in de ovenschaal. Bestrooi naar eigen smaak met tijm, peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ± 30 minuten in de oven.
~ Lekker met rijst,dunne mie of gebakken aardappelen.
Voor de vleeseters is een stukje kip of een varkenslapje er lekker bij. ~
SillyCooking
25 March 2014