Afrikaanse bonenpot met boerenkool
Ingredienten
500 gr. gesneden boerenkool,
3 uien,
1 teen knoflook,
1 blik chilibonen,
1 blik kidneybonen,
1 blik maiskorrels,
1 eetlepel paprikapoeder,
4 eetlepels zonnebloemolie,
peper en zout
Afrikaanse bonenpot met boerenkool
Bereiding
Kook de boerenkool in ruim kokend water in ± 20 minuten gaar. Pel de ui en snijd hem in dikke plakken. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui ± 5 minuten. Voeg de knoflook het paprikapoeder, de chilibonen en de uitgelekte kidneybonen en maiskorrels toe en warm 5 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel.
~ Eventueel serveren met zilvervliesrijst.
Voor de vleeseters kan er een stukje kip bij gegeven worden. ~
SillyCooking
27 December 2012