Aardappel-groentecurry
Ingredienten
1 kg aardappelen,
2 uien,
400 g sperziebonen,
225 gr diepvries tuinerwten,
1 bakje boemboe groene curry (Conimex),
1 blik kokosmelk,
4 eieren,
2 eetlepels zonnebloemolie,
zout
Aardappel-groentecurry
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 minuten in water met zout. Pel en snipper de uien. Maak de sperziebonen schoon en snijd de puntjes eraf. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen en de erwten toe en bak 2 minuten mee. Doe de boemboe erbij en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en voeg toe aan de curry. Kook alles op een zacht vuurtje gaar in 20 minuten.
Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in parten.
~ Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander. Lekker met naanbrood. Voor de vleeseters kan je er kip bijgeven. ~
SillyCooking
13 May 2013