Aardappel-appelstamppot met blauwe kaas
Ingredienten
1,3 kg aardappelen,
50 ml halfvolle melk,
200 ml appelsap,
100 g boter of margarine,
1 theelepel kaneelpoeder,
450 g appels,
150 g blauwe kaas,
30 g pecannoten,
2 bosuitjes,
nootmuskaatpoeder,
peper en zout
Aardappel-appelstamppot met blauwe kaas
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk met het appelsap, de boter en de kaneel. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Hak de pecannoten grof. Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Voeg de appel en het melkmengsel toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep de kaas, de noten en de bosuitjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
~ Voor de vleeseters kan je er gehakt bij geven. ~
SillyCooking
19 January 2015