nieuw

Hier staat een lijst van de nieuwste recepten
radijstzaziki
Ingredienten
2 bosjes radijs,
1 teen knoflook,
4 eetlepels Griekse yoghurt,
verse bieslook,
1 eetlepel olijfolie,
peper en zout
radijstzaziki
Bereiding
Was de radijs en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Knip de bieslook fijn. Schep alles door de yoghurt, voeg de olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens een uur in de koelkast intrekken.
~ Heerlijk bij de BBQ, maar ook bij gebakken aardappeltjes met sla, doperwten of sperziebonen.
Voor de vleeseters kan je er een schnitzel bij geven. ~
SillyCooking
1 July 2015

Radijs komkommersalade
Ingredienten
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 bosuitje,
ijsbergsla,
verse peterselie,
verse munt,
gehakte walnoten,
wat mayonaise of yoghurt
Radijs komkommersalade
Bereiding
Snijd alle groenten in kleine stukjes. Knip de kruiden fijn. Schep door elkaar en doe er wat mayonaise of yoghurt door.
~ Lekker bij de BBQ, maar ook bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees naar keuze. ~
SillyCooking
1 July 2015

Aardappelsalade met feta
Ingredienten
1,5 kg aardappelen,
150 g veldsla,
1 rode paprika,
1 blikje mais,
200 g feta,
200 ml melk,
peper en zout
Aardappelsalade met feta
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Giet af en stamp ze met de melk tot een mooie puree. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Was de veldsla. Giet de mais af. Snijd de feta in stukjes. Schep alles door de aardappelpuree. Maak op smaak met peper en zout.
~ Deze lauw warme salade is heerlijk met warm weer.
Voor de vleeseters smaakt een pittig worstje (bijv. merquez) er prima bij! ~
SillyCooking
1 July 2015

aardappelsalade met zongedroogde tomaten
Ingredienten
1 kg aardappelen,
500 g sperziebonen,
2 bosuitjes,
5 zongedroogde tomaten,
verse basilicum,
2 eetlepels mayonaise,
2 eetlepels yoghurt,
2 theelepels mosterd,
peper en zout
aardappelsalade met zongedroogde tomaten
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Dop de sperziebonen en kook ze in 10 minuten beetgaar. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de mosterd. Maak op smaak met peper en zout. Knip de basilicum fijn. Schep de groenten en de dressing door de aardappelen. Laat ij de koelkast nog een uurtje intrekken.
~ Lekker bij de BBQ. Ook als hoofdgerecht heel lekker.
Voor de vleeseters kan je er een slavink bijgeven. ~
SillyCooking
1 July 2015